„Рилски“ с първа победа в НБЛ – 84:72 над „Спартак“ /Пл/

Снимка: www.lap.bg

„Рилски спортист“ успя да стигне до първата си победа в Националната баскетболна лига от третия опит. След двете загуби от „Черно море“ и „Балкан“ в първите два кръга, момчетата на Росен Барчовски надиграха с 84:72 „Спартак“ насред Плевен и се придвижиха от осмо на шесто място в класирането.
В зала „Балканстрой“ гостите изненадващо леко сразиха плевенчани, които в първите си два мача имаха две победи и баскет специалистите ги посочиха като приятната изненада в началото на сезона. Нашите момчета взеха надеждна преднина от 16 точки още до почивката /45:29/, като чрез капитана Бозов, плеймейкъра Търнър и центъра Кори Петрос не дадоха никакви шансове на спартаклии.
След антракта „Рилски“ с лекота парираше атаките на противника, а включването на резервите в края позволи на домакините да направят загубата си малко по-почетна.
Над всички за победителите в северния областен център бе 36-годишният Йордан Бозов, който за 24 минути игра записа на сметката си 19 пункта, 4 борби и 3 асистенции. Франк Търнър добави 16 т., а Кори Петрос най-после се събуди и изненада приятно треньорския щаб с 16 точки и 5 овладени топки в подкошието.
По периферна роля в хода на срещата имаха Тристан Кери, Дарин Иванов и Александър Милов, а Красимир Георгиев и Любомир Киров изобщо не се появиха в игра. Официален дебют със синята фланелка пък така и не можа да направи новото попълнение Георги Бързаков, който остана на пейката през целия мач.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*