“Рилски” с първа победа като гост от 142 дни насам – 2:1 над новака “София 2010”

Снимка: архив

Първа победа далеч от дома от почти 5 месеца насам постигнаха футболистите на “Рилски спортист”. Самоковци надиграха с 2:1 новака “София 2010” и с мач по-малко се изкачиха 9-и във временното класиране на Югозападната “В” група с актив от 6 точки. Нашите момчета обаче са с мач по-малко от съперниците си и при победа над “Чико” /Бяга/ могат съвсем да доближат лидерите ЦСКА и “Витоша” /Бистрица/ и третия “Сливнишки герой”. За последно “Рилски” стигна до 3-те точки като гост при визитата си на “Струмска слава” на 11 април /1:0/. Точни за сегашния успех на отбора бяха левият бек Тихомир Крумов и новото попълнение Костадин Аджов. Крумов откри резултата в 64-ата минута със страхотно воле от 30 метра, а Аджов бе точен от дузпа, отсъдена за спъване на Васко Киров в 75-ата минута. Между двете попадения софиянци бяха изравнили след меле в пеналта на гостите.
Гостите тотално доминираха в срещата, като на три пъти след удари на Виктор Младенов и на Борислав Кралев топката срещаше гредите на стража на “София 2010”. Отделно от това с пропуски се отчетоха Йоаким Ръсовски през първата част и Георги Митров в края на мача. Заменилият под рамката на вратата Красимир Гьорев – Борислав Апостолов, пък извади два опасни шута на противникови футболисти.
В следващия кръг – в неделя от 17 ч., “Рилски спортист” приема устремилия се към върха състав на “Витоша”. Твърде вероятно е в този двубой в игра за самоковци да се появят изпълнителният директор на “Левски” Георги Иванов-Гонзо и помощник треньорът на “сините” Елин Топузаков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*