„Рилски“ търси победа във Варна днес, атакува тройката

Зала „Христо Борисов“ във Варна. Снимка: www.bgbasket.com

„Рилски спортист“ излиза срещу „Черно море“ в първия мач от 7-ия кръг на Националната баскетболна лига. Двубоят в морското столица е днес /петък, 20 ноември/ от 18.00 ч., а очакванията на специалистите са за истинско дерби с неизвестен победител.
Онлайн букмейкърът Sportingbet приема залози при 1.35 за домакинска победа и 3.15 за успех на гостите. Равенството в редовното време изглежда най-малко вероятно, коефициентът това да стане е 17.00.
Тимът от Варна засега няма грешна стъпка у дома, като срази последователно „Левски“ с 90:79 и „Ямбол“ с 91:78.
В гостуванията си пък самоковци са на обратния полюс с две поражения – 91:105 от „Лукойл Академик“ и 72:87 от шампиона „Левски“.
В последния кръг нашите момчета обаче поеха глътка въздух, като надиграха по убедителен начин „Черноморец“ със 105:75. В този двубой шестима от играчите ни записаха по над 10 точки, включително 218-сантиметровият гигант Йън Чайлс. Американецът и сега ще бъде в центъра на събитията, тъй като благодарение на високия си ръст осигурява предимство на съотборниците си под двата коша.
Черноморци нямат толкова високи състезатели, те разчитат повече на импровизацията на бившия ас на „Рилски“ Асен Великов, на национала Божидар Аврамов и дързостта на новото си попълнение Лени Даниел. 203-сантиметровият баскетболист се включи добре в отбора, той бележи средно по 15 точки до момента.
Статистиката сочи, че „Р. спортист“ играе успешно във Варна и често побеждава домакините. От щаба ни се надяват традицията да се запази и съставът ни да има нови поводи за радост в първенството. Евентуален успех би доближил Йордан Бозов и компания съвсем близо до челната тройка, която към момента е заета от „Левски“, „Лукойл“ и „Берое“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*