Ротарианци от цялата страна изкачиха Мусала и разгледаха двореца „Царска Бистрица”

В първия ден на септември общо 65 ротарианци от 14 клуба от страната се включиха в планинарско предизвикателство – да изкачат връх Мусала с неговите 2925 метра надморска височина. Това бе най-масовата подобна инициатива, организирана и ръководена от местния клуб с президент Людмила Бързанова, вицепрезидент Стефан Докузов и секретар Петрун Вардаров.
Слънчевото и топло време сякаш приветства ентусиастите, които имаха възможността да се насладят на прекрасни рилски гледки в приятелска атмосфера. Накрая голяма част от участниците в акцията стигнаха до първенеца на Балканския полуостров, където не пропуснаха да си направят снимки за спомен. За първи път в традиционната проява се включи и настоящ дискрикт гуверньор, в случая – Веселин Димитров. Сред присъстващите бе и служител от посолството на Кралство Мароко в България.


Вечерта пък най-добре изявилите се в похода до върха мъже и жени бяха наградени от Л. Бързанова на церемония в ресторант „Черният тигър” в Боровец. Със специална награда бе удостоена и агенцията за публични комуникации VIP Communication, осъществила съвместно със самоковския Ротари клуб благотворителната кампания „Искам да остана в България”.
На следващия ден домакини и гости посетиха и двореца „Царска Бистрица”, където разгледаха с интерес интериора, водно-електрическата централа, параклиса и парка.


Всички ротарианци, между които доброволци от Бургас, Стара Загора, Свиленград, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Видин и други градове, останаха много доволни от организацията, видяното и почувстваното през двата дни, и си тръгнаха, заредени с позитивна енергия, за новата работна седмица и месец.

Делян Василев

Можете да харесате