Самодейци от Клисура – със специалната награда на фестивал в Перник

Певицата Златка Чучукова и акордеонистът Адриян Чучуков заслужиха специалната награда на фолклорния фестивал „С песните на Павлина Горчева”, състоял се на 20 и 21 юли на открита сцена в центъра на Перник. Отличието бе присъдено за изпълнението на песента „Църнилчиче девойко”.
Адриян получи и грамота за солово изпълнение. С грамоти бяха удостоени също женската певческа група „Иглика” при читалище „Пробуда” в Клисура, както и едноименният танцов състав към читалището, който бе гост на форума.
Фестивалът се състоя за първи път и негов организатор бе Музикалният център „Арт Мюзик Фолк” в Перник, а арт директор – Мартин Борисов.
Основната идея на фестивала е да се поддържат и популяризират песенните традиции на Граово и на Шопската етнографска област, да се представя красотата на родното фолклорно изкуство и да се съхранява за бъдещето българското духовно културно наследство.
Народната певица Павлина Горчева е от Перник. Една от участничките е в прочутия хор „Мистерията на българските гласове”.   

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*