Самоковски гимнастички се представиха силно в Словакия

Мария Генова

Състезателките по спортна аеробика от клуб „Самоков” се представиха отлично на международния турнир за подрастващи в Нове Замке /Словакия/.
В групата на девойките /12-14 г./ Мария Генова зае призовата 9-а позиция, а състезаващата се за „Хасково” самоковка Симона Благоева остана 10-а. Новият регламент на Международната федерация по гимнастика обаче остави Мария извън финала поради това, че в него влизат заелите първите 7 позиции плюс три състезателки на домакините. Това лиши нашето момиче от право на участие, но не намалява високата оценка, която журито даде на силно изиграното от нея съчетание.
В същата възрастова група 18 тройки се бориха за разпределяне на медалите. Нашият състав – Камелия Петрова, Мария Генова и Светлина Велинова /състезател на клуб „Тонус”- Кюстендил/ се нареди 9-и.
Разочарованието на момичетата, че няма да играят на финал, бе голямо. Те обаче ще бъдат още по-амбицирани за челно класиране на държавното първенство през май в Боровец.
При девойките /15-17 г./ Кристина Зографска зае 23-о място в конкуренцията на 31 състезателки. Надя Паунова пък за първа година се състезава при жените /18 +/, като зае 16-а позиция.
За самоковските момичета това бе първо състезание за този сезон. Те се подготвят от наставниците Калоян Калоянов и Диана Борисова, а за Нове Замке пътуваха с Ралица Благоева.
Между 10 и 14 април в Япония /Токио/ предстоят кръг от състезанията за Световната купа за мъже и жени и международен турнир за юноши и девойки. Там градът ни ще бъде представен от Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова и състезателката на „Левски Йова” Емилия Будинова. Те ще се състезават при тройките /15-17 г./.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*