Самоковски ученици с награда от национално състезание

Ние, учениците от туристическия клуб към ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Диана Карабожилова, участвахме в Десетия национален преглед на туристическите сръчности за учащи се за наградата “Кристален еделвайс” на яз. „Копринка” край Казанлък.
Бяхме възхитени от красивата гледка. Нямахме търпение да опънем палатките. Беше ни за първи път и затова Марияна Илиева, председател на туристическото дружество в нашия град, и г-жа Карабожилова ни помогнаха за първата палатка. Бързо схванахме и другите палатки ги опънахме сами.
През втория ден заедно с ученици от цялата страна участвахме в щафетата, която включваше: скачане с чувал, колоездене, ходене по въжен мост и крос. Представихме се много добре. В следващото състезание – опъване на палатка, се справихме за минута и 6 секунди. В третото състезание – „Познавам ли моята България”, трябваше да разпознаваме макети на забележителности и да ги поставяме на мястото им на картата на България. Справихме се отлично. За това и че бяхме най-малките участници, бяхме дълго аплодирани. Накрая разказахме на всички за Самоков. Наградени бяхме с грамота и 3D пъзел.
На третия ден сгънахме спалните чували и палатките и тръгнахме към вр. Шипка. Времето не беше хубаво, но ние се изкачихме на върха и дълго наблюдавахме чудесната гледка. Посетихме и Руската църква. С огромно задоволство се прибрахме в Самоков и бързахме да разкажем на всички, които не бяха дошли с нас, какво са изпуснали.
За дните, изпълнени с толкова приятни емоции, благодарим най-сърдечно на „Рилски турист” – от дружеството ни бяха осигурили транспорт, палатки и всичко необходимо за състезанията. Признателни сме и на Ели Бандрова от „Синята къща” за предоставените ни спални чували.

Иван Цветански
ученик в ОУ ”Св. св. Кирил и Методий”, 6 клас

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*