Самоков се изяви на туристическото изложение в София

Нашата община се представи със свой щанд на 37-ото туристическо изложение “Ваканция Спа Експо”. Изложението се състоя в четвъртък, петък и събота – от 13 до 15 февруари, в София /”Интер експо център”/.
Самоковска община участва по традиция, вече за осма поредна година, в авторитетната международна изява. На нашия щанд, разположен на доста видимо място, многобройните посетители можаха да разгледат рекламни материали за града и района и да се запознаят с възможностите за туризъм в целия регион.
Организаторите информираха, че тази година в изложението са се включили общо 340 участници от страната и чужбина. Общо 40 от тях – туроператори и фирми, дебютираха на форума. За първи път на борсата се изявиха представители на туристическия бизнес от Франция, Кения и Босна и Херцеговина. За посетителите имаше и игри с изненади.
Изложенето премина под патронажа на Министерството на туризма, откъдето коментираха, че тази година се радват на повишен интерес към проявата.
Партньори при организацията на борсата бяха Националният борд по туризма, Българският съюз по балнеология и СПА туризъм и турският град Бурса, който със своите около 3 млн. жители /значителна част от които изселници от България/ е четвърти по големина в югоизточната ни съседка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*