Самоков участва във „Ваканция и СПА експо” в София

Нашата община се представя с атрактивен щанд на 34-ото международно изложение „Ваканция и СПА експо”, което се провежда от 15 до 17 февруари в столичния „Интер експо център”. Борсата бе открита от премиера Огнян Герджиков и министъра на туризма Стела Балтова.
Самоковският щанд и тази година е на традиционното си видимо място, но е още по-голям, с обновена визия и е оформен под знака на 120-годишния юбилей на Боровец. Акцентирано е още и върху традиционни прояви като Празника на зелника в Бели Искър, фолклорния фестивал „Магията на Рила” и музикалния „БороРок” в Боровец, Празника на Самоков, Бобфеста в Радуил, „Нашенско хоро” в зала „Арена Самоков”.
Идеята е общината да се покаже като целогодишна туристическа дестинация. За постигането на целта помагат и представените туристически маршрути и възможности за спорт и отдих през всички сезони. Съставен е и календар с традиционните събития на територията на общината.
На откриването на изложението присъства и зам.-кметът на Самоков Люба Кленова, а за добрите впечатления на гостите на самоковския щанд и през трите дни се грижи ръководителката на Туристическия информационен център в града ни Иванка Вукова. Тя предварително е отправила покана за участие към всички хотелиери на територията на общината, част от тях са откликнали.
Поради засиления интерес на българите към Сърбия и Гърция в последните години с големи щандове на борсата се представят туроператори и хотелиери от двете съседни държави.
Успоредно с изложението се провеждат и дискусии по актуални за туристическия бранш проблеми.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*