Световни звезди и междуградски автобуси ще рекламират Боровец

Снимка: Георги Големинов

Подготовката на щанд, с който Общината, съвместно с хотелиерите в Боровец да участва в международни изложения, е една от изявите, чрез които ще бъде отбелязана по подобаващ начин 120-годишнината на курорта. Предвижда се с този специализиран щанд местната управа и туристическият бизнес да се представят в Сърбия, Турция, Румъния, както и на „Интер Експо” в София. Ще се рекламира както курортът, така и цялата община, както и разнообразните възможности за целогодишен туризъм.
Боровец ще бъде допълнително популяризиран и чрез брандирането на междуградски автобуси. За участие във фестивала „Боророк” пък, който ще бъде на 13 август, събота, ще бъде поканен изпълнител от световна класа.
На юбилея ще бъде посветен и фестивалът „Магията на Рила”, който ще се проведе на 24 и 25 юни. Тогава ще бъде организирано изложение на билки и био продукти и ще се демонстрират чайни церемонии от различни държави. Планира се и изнасянето на концерт и провеждането на конкурс за танцово изкуство. Празникът на Рила пък ще се чества на 6 и 7 август.
Билбордове, посветени на юбилея, ще бъдат поставени на възлови пътни артерии из страната. Естествено, ще бъдат използвани за реклама и възможностите на радиото и телевизията.
Връхна точка на честванията ще представлява тържественото откриване на новия зимен сезон в Боровец през декември т. г.
За различните изяви във връзка с юбилея в общинския бюджет са предвидени 98 хил. лв. Разбира се, ще се разчита и на подкрепата и съдействието на фирми, институции, организации, частни лица.
Всички тези въпроси бяха разисквани на работна среща на 14 март с участието на кмета Владимир Георгиев.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Богдан Антониев

    Г-н Георгиев, трябва първо да се възстанови инфраструктурата – да се ремонтират качествено пътищата около Боровец – специално София – Самоков, Самоков – Боровец, Бели Искър – Боровец, Самоков, Бели Искър, Боровец – Радуил и т.н Сложете и светлоотразяваща маркировка, за да се вижда нещо през нощта и при мъгла, дъжд и т.н.
    И тогава да се канят гости. Мен ще ме е срам пред туристите – дано имат късмет с безаварийно каране по нашите тежки пътни условия.

+ Leave a Comment

*