„Светът е танц и танцът е свят”… за Катрин Митева и нейните момичета /ВИДЕО/

Снимка: Пламен Лобутов

Има хора, които отдават живота си на изкуството. Те се срещат предимно по големите градове, където имат възможност да израснат и да се отдадат напълно на своя „занаят”.
Ние, самоковци, също можем да се гордеем с едно момиче, което засега предпочита да работи, да увлича и вдъхновява последователи в родния си град, колкото и недостатъчна да е сцената за подобен вид изяви. Да, може би вече се досещате, че става дума за Катрин Митева. В последния ден на май – 31-и, тя доказа, че и тук човек може да открие поприще за изява, да намери качествен „материал” и да твори фино и красиво изкуство чрез света на танца, чрез малките, а някои вече и поотраснали Катрин Митев-ки, участнички в танцово студио „Кати”. Препълненият салон на читалище-паметник „Отец Паисий” пък загатна, че сцената не е малка, а е нужно подходящо вдъхновение.
Петата годишна продукция на „Кати” мина под мотото „Светът е танц и танцът е свят”. Спектакълът бе изцяло посветен, както заяви самата К. Митева, на обаятелната абитуриентка Александра Майдавска, която по обясними причини ще се раздели със своето второ семейство. Поздравления заслужи и рожденичката сред танцьорките – талантливата и всеотдайна Елица Павлова, получила торта и красив букет от състава и ръководителката му.
Последва своеобразно пътешествие през световете, представящо съзряването на човек от най-ранна детска възраст. По този повод съпровождащият глас на Катрин между отделните танцови епизоди на шоуто изтъкна, че „най-красивата дума е майка, най-силната дума е баща”. Танците преливаха ансамблово от песен в песен и публиката така и не успяваше да отгатне следващата трансформация на красивите и пластични момичета от петте възрастови групи. Успешно сред модерните ритми бе вплетен и цигански романс. Прочувственият соло танц на даровитата Ева Драгалевска пък изрази напълно нейната чувствителност.
Хореографката Митева благодари от сърце на родителите и на участничките в състава, като изтъкна, че „ние порастваме и се развиваме заедно”. Тя не пропусна да благодари на колективите на зала „Самоков” и читалище-паметник „Отец Паисий”, на приятелите, любимия човек и семейството си. Специални поздравления заслужиха и Бисер Боянов, осигуряващ светлината и ефектите за спектакъла, и озвучителите от VOX music. Катрин изрази и задоволството си, че тази година е била най-успешна за студиото.
Сега на момичетата им предстои заслужена лятна почивка. Записването за следващия творчески сезон, който започва на 1 октомври, ще започне от началото на септември.

Делян Василев

Снимка: Пламен Лобутов
Катрин Митева, снимка: архив

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*