Св. Малинов призова да се използват преференциите, подкрепи Зашкев

Васил Зашкев

Гласувайте за Васил Зашкев с № 7 и № 10

Евродепутатът от Реформаторския блок Светослав Малинов и кандидатът за народен представител и председател на ДСБ-Самоков Васил Зашкев се срещнаха на 20 септември в клуб-ресторант „Тропикана” със свои съмишленици и симпатизанти.
„Реформаторският блок става все по-силен и се бори за промяна – без ДПС в управлението. Тези пък, които управляват с нас, трябва да управляват по-демократично и по-честно. От нас се очаква да подобрим бъдещото управление”, категоричен бе г-н Малинов.
Той изтъкна, че преференциите при гласуването са средство за повишаване на гражданската активност. Нещо повече. „Аз съм от тези, които искат да има само преференциално гласуване”, възкликна Малинов.
Зам.-председателят на Демократи за силна България подкрепи председателят на партията в Самоков и кандидат за депутат Васил Зашкев и призова присъстващите да гласуват за него /в преференциалната листа на Реформаторския блок Зашкев е с № 10/.
Св. Малинов призова още агитацията за участието в изборите да продължи до последния възможен момент.
В словото си Васил Зашкев поиска децентрализация и нарастване на ролята на местната власт, което ще доведе до развитието на регионите и израстването на лидери, а в крайна сметка и до по-силна държава. Сега няма силен среден ешелон на властта, посочи Зашкев и се аргументира: „Кметовете на села се избират, а областните управители се назначават…”
Необходими са борба с монополите и олигархията и подпомагане на дребния и средния бизнес.
Кандидатът за депутат се обяви твърдо за създаване на общинско предприятие „ВиК”, както и за промяна на статута на планинските и полупланинските райони като Самоковския, което би довело до намаляване на сегашните големи разходи на гражданите за отопление.
Зашкев настоя хората да бъдат равни пред закона и на практика, независимо от тяхното социално положение, религия или етнос.
„Винаги сме заставали на принципни позиции, макар че сме търпели негативи в личен план. ДСБ е, изкушавам се да кажа, морален и интелектуален стожер на българския политически живот”, отбеляза В. Зашкев.
Срещата бе открита от председателя на предизборния щаб в Самоков инж. Живко Лобутов, който се обяви против корпоративните интереси и подкрепи преференциалния вот с предимство при гласуването за В. Зашкев.
На срещата присъстваше и нашата съгражданка Светлана Атанасова, която е трета в листата с кандидат-депутати на Реформаторския блок от Софийска област.
Даден бе и коктейл, по време на който присъстващите имаха възможност да обменят мнения и да поговорят със своите кандидати.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*