Силно представяне на грациите на националния турнир по аеробика за купа „Самоков”

250 деца и младежи от клубове в София, Пловдив, Хасково, Кюстендил, Асеновград и Самоков участваха в турнира за купа „Самоков”, организиран от едноименния клуб с треньор Дияна Аврамова на 1 и 2 юни в Боровец /хотел „Самоков”/.
Със златни медали поставиха успешно начало за отбора-домакин децата до 6 г.: Александър Борисов, Елена Попова, Емили Боринарова, Лора Занева, Любомира Малинчева, Микаела Пенчева, Михаела Ранова, Ниа Петрова, Никол Николова.
С бронзови медали в клас „Б” при 7-8-годишните се отличи голямата формация на Кармин Боруджиева, Рая Паунова, Дария Ганджулова, Еванджелин Томпсън и Илияна Вучова. Добре се представи при 11-14-годишните и триото Алехандра и Мерилин Радославови и Петя Пенчева, за които това бе първо участие.
По идея на младата наставничка Аврамова за първи път в подобни състезания за награждаването на сцената се качиха всички състезатели, които получиха и награди от фирма „Амек тойс”.
По-силната част от турнира все пак бе през втория ден, когато на подиума излязоха състезателите в клас „А”, включително финалистите от европейското първенство в Баку – Дамла Арабаджи, Нели Ташева и Християна Кайрякова от „Мега спорт” /Хасково/.
Тройката Ивет Бързанова, Цветелина Богоева и Карина Янкова покачи с над един пункт резултата си само за месец, но малка грешка в края й коства медал при 7-8-годишните.
Най-големият успех за клуба ни бе дело на Виктория Крушарска, която триумфира при 9-11-годишните с равна оценка с Неда Запрянова от „Мега спорт”. Вики добави и бронзов медал от съчетанията при тройките с Красимира АлХусани и Радостина Генова, както и сребро от надпреварата при групите заедно с Николета Богоева и Елена Калпачка. Другите ни две тройки в тази възрастова група – Елена Калпачка, Николета Богоева и Виктория Вучкова, и Ива Калпачка, Каролина Симитчиева и Марина Димитрова, завършиха на 6-о и 7-о място.
Никол Драганова заслужи сребърно отличие при 12-14-годишните с висок резултат от 18.850 точки. Пета тук се класира Иванина Вукадинова, а 9-а – Божидара Иванова. Трите заедно пък заеха третото място при тройките.
Двата състезателни дни бяха открити от легендарната състезателка на висок скок и почетен председател на Съюза по аеробика Йорданка Благоева и от председателя на съюза Димитрина Къндева. Сред присъстващите бе и Снежана Дамянова, гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Общината. Програма с участието на състави от читалище „Младост” и зумба групата на Яна Василева зарадва участници и публика.
Дияна Аврамова благодари на хотел „Самоков” и Светлана Атанасова за съдействието по организацията, както и на спомоществователите – Общината и кметът Владимир Георгиев, цветарски магазини „Магнолия”, фирмите „Блик” и „Изи кредит”, фотоателието на Андрей Домишляров.
Предстои отличени състезателки от клуба ни да отпътуват със съдействието на Светлана Атанасова на възстановителен лагер в Слънчев бряг.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*