Спират безразборното лепене на плакати по стълбовете

Чрез специална обработка на металните стълбове в централната част на града ни няма да бъде възможно вече да се лепят безразборно плакати, каквато е грозната практика особено в последно време. Общината е сключила договор с фирма, която от началото на седмицата се е заела с тази дейност.
Първоначално ще бъдат обработени 80 стълба. Така не само на тях няма да се лепят плакати и стикери, но и самите стълбове ще се предпазят от ръжда и корозия.
Обработката ще се извършва по пантентована технология в Европейския съюз на чешката фирма “Изол Пластик”. Премахват се цялостното покритие, ръждата и следите от корозия, и след това се нанася новото покритие, което е антикорозионно, хидроизолационно и устойчиво на киселини, а има и функция „антиплакат”. Освен всичко друго обработените стълбове придобиват и добър външен вид, а има и възможност за подходящо модерно цветово оформление.
При обработката се използват само висококачествени материали на основата на смоли. Фирмата дава 15 години гаранция.
Стълбове и други съоръжения са обработени по този начин вече на доста места в страната, включително в София, Бургас, Сливен, Пазарджик. Технологията се прилага в страната ни от 2007 г., но досега – вече 12 години, рекламации не е имало.
Специалисти поясняват, че същата технология може да се прилага и върху цимент, бетон, камък. Така в различни райони на страната вече били обработени мостове, виадукти и други съоръжения.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*