Спортен комплекс бе открит в НУ „Станислав Доспевски”

Понеделник, 16 септември. Часът е 9. Дворът на НУ „Станислв Доспевски” е изпълнен с развълнувани деца, учители и родители. И много гости са уважили празника.
Тържествено бяха изнесени родният трибагреник, флагът на Европейския съюз и знамето на училището. Директорката Камелия Асенова поздрави сърдечно ученици, учители и родители. Специално внимание бе отделено на първокласниците и на успехите на възпитаниците на училището. С гордост директорката говори и за обновения вид на учебното заведение и на училищния двор, добили европейски облик, като благодари на общинското ръководство за постигнатото.
„Нека всеки ден бъде нова врата пред вас, нова възможност за реализиране на вашите мечти, за всичко, което искате да постигнете”, пожела на ученици и учители кметът Владимир Георгиев.
Поздравителен адрес от името на началника на Регионалното управление на образованието Росица Иванова прочете Георги Панев. В адреса се посочва, че предстои година на предизвикателства, затова са и пожеланията учениците и учителите да работят с амбиция и воля и да пазят традициите на училището.
Майка на първокласник – Ралица Велева, препоръча на най-малките ученици да се учат, да играят и да мечтаят, и на всички пожела преодоляване на трудностите, за да бъде успешна 2019-2020 учебна година.
Протоиерей Георги Николов отслужи тържествен водосвет с благопожелания за здраве и успехи.
В програмата от стихове, песни и танци, подготвена с много любов от излизащата в пенсия дългогодишна преподавателка в училището Любослава Пътникова, участваха бивши и настоящи възпитаници на учебното заведение.
Най-новата придобивка на училището – обновената спортна площадка, бе открита. Лентата прерязаха зам.-кметът Васил Сайменов, почетният гражданин на Самоков Ивайло Йорданов, капитанът на БК „Рилски спортист” Йордан Бозов, известният от близкото минало футболист и спортен деятел Станислав Ангелов и директорката Асенова.
Именитите спортисти и ученици демонстрираха майсторството си на новото футболно игрище с малки врати и пред коша на обновената баскетболна площадка. В съседство пък е теренът за волейбол. Настилката е модерна, ударопоглъщаща.
Под венеца на училищния праг минаха всички ученици, като по традиция начело бяха първолаците. Всеки от тях бе удостоен с лента на гърдите с надпис „Първокласник”, която ще остане за спомен на учениците от първия им учебен ден. Тържествено се съобщаваше и кои паралелки с кои учители след тях влизат в училището. А учителите просто не можеха вече да държат поднесените им многобройни букети цветя.
За първия учебен час влязоха и развълнуваните родитгели.
Тази година в НУ „Станислав Доспевски” ще се обучават 345 ученици в 14 паралелки и 14 групи, на които ще преподават 35 учители. В първи клас ще има три паралелки със 72 ученици.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*