Спортните площадки в „Самоково” и „Възраждане“ са обновени изцяло

Съвсем като нови изглеждат вече досегашните занемарени спортни площадки в кварталите „Самоково” /зад комплекс „Искър”/ и „Възраждане”.
Оформени и оградени са баскетболни и мини футболни игрища. Монтирани са съответните модерни съоръжения – стойки с табла, кошове и врати. Настилката е от изкуствена трева, под която има бетонова основа. Само цената на тревата е 100 хил. лв. Цялостният ремонт на двата терена от по 1 дка е възлязъл на 200 хил. лв. Реконструкцията е извършена изцяло с общински средства. Благоустроени са и околните райони.
Спортните площадки ще бъдат осветени, а вероятно ще бъде поставено и видеонаблюдение. От общинската администрация вече призоваха и гражданите да съдействат за правилното стопанисване и опазването на новите модерни спортни обекти. Сега те са не само красиви, но и безопасни за спортистите.
До скоро и двете площадки бяха в окаяно състояние – с напукан и неравен асфалт, с изпочупени и липсващи врати и кошове, разградени, с избуяли треви и бурени, оставени на произвола на съдбата.
Сега вече, с нов съвременен облик, те са отворили врати за всички, които искат да спортуват и да се наслаждават на игрите. И наистина тези дни до късно вечер площадките се радват на голям интерес от малки и по-големи спортисти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*