Стотици малчугани празнуваха Световния ден на снега в Боровец

Световният ден на снега бе честван в Боровец на 20 януари от стотици деца и младежи. Организаторите от фирма „Бороспорт“ предложиха на момчетата и момичетата много игри, състезания и награди.
Фурор предизвика паралелният слалом, нареден по всички правила на официалните състезания на писта „Иглика“, и събрал много скиори и ентусиазирана публика. По трасето се пуснаха повече от 300 деца и млади хора на възраст до 20 години. Ски легетдата Петър Попангелов изгледа внимателно спусканията и даде съвети на младите алпийци как да бъдат още по-бързи и технични. Всички участници в надпреварата заслужиха сертификати, подписани от самия Попангелов. Най-бързите и най-борбените пък си тръгнаха и с награди от „Бороспорт“ и „Спорт депо“.
„Радвам се, че толкова много деца се включиха в празника и в паралелния слалом. Те имат много енергия и желание да карат, а някои са и много добри. Надявам се Световният ден на снега да ги накара да заобичат планината и ските и да ги виждаме в Боровец все по-често. Пистите в курорта са в отлично състояние и децата са винаги добре дошли“, сподели П. Попангелов.
Боровец предложи на малчуганите и техните родители още много забавления. Специалистите от Планинската спасителна служба обясниха кои са основните правила за безопасно поведение в планината. След това започна „търсенето на съкровища” със съдействието на Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил. Със специален лавинен уред младите хора откриваха подаръци в снега и се учеха как да се пазят от инциденти на пистата.
През целия ден начинаещи скиори и сноубордисти правиха първи стъпки на снега с безплатни уроци в ски училище „Бороспорт“. Най-малките се забавляваха в детския парк „Борокидс“, а родителите следяха изявите им отблизо. Картите за съоръженията за деца до 13 години бяха само по 1 лв., пистите бяха заети до късно следобед.
Сегашното седмо издание на Световния ден на снега в нашия курорт приключи с демонстрации и безплатни уроци по екстремно каране в Сноу парк „Бороспорт“. Момичетата от Wild Berries и шейпърите на парка показаха невероятни трикове и издадоха тайните на някои от тях. Участници и зрители обещаха да покажат какво са научили през следващата година, когато отново ще празнуваме Световния ден на снега.

Росица Стойкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*