Страсти на югозапад – “Миньор” не иска бараж, Своге и Сандански напират за Втора лига

Недоволството заради прекратения шампионат в третия ни футболен ешелон породи големи страсти сред част от клубовете на югозапад. Както вече стана ясно, с решение на Футболния съюз първенството на Трета лига официално бе прекратено и временното класиране бе обявано за крайно. Това помогна на “Рилски спортист” да избегне участта от изпадане в четвърта дивизия. В същото време от ръководството на лидера “Миньор” (Пк) отказаха категорично да излязат на бараж за влизане във Втора лига срещу втория – “Септември” (Симитли).
В хора се включи и правещият силен сезон тим на “Спортист” (Своге), заел третото място, който изпрати отворено писмо до ВРИД президента на БФС Михаил Касабов с искане да бъде поканен за участие във второто ниво на футбола у нас. Трите основни причини за това – отличната форма на футболистите (“Спортист” стартира пролетния полусезон с победа над “Сливнишки герой” като гост и успех над “Миньор” у дома), финансовата обезпеченост на клуба и подобрената материална база в Своге.
Глас надигнаха и от “Вихрен”, като предложиха на управляващите да се изиграе турнир на финалната четворка между гореспоменатите отбори за излъчване на първенец на групата (санданчани са четвърти в подреждането с равен брой точки със “Спортист”).
“Футболът е нашият живот! Искаме всичко да се реши на зеления терен и да заживеем отново с невероятните емоции. Независимо дали ще спечелим или ще загубим. Футболът е достойна игра и всичко трябва да бъде феърплей”, се посочва в становището на клуба от Сандански до БФС.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*