Страхотен Красимир Анев с 13-о място на световното първенство по биатлон

Самоковският ас Красимир Анев завърши на изключително престижното 13-о място в преследването на 12.5 км по време на световното първенство в Антхолц-Антерселва по-рано днес!
Двукратният носител на приза „Спортист на годината“ на родния си град състезател сбърка само веднъж при четирите си влизания на рубежа и напълно заслужено попадна в елитната компания на най-добрите биатлонисти в световния тур. Анев започна надпреварата от 30-ата позиция, на която завърши във вчерашния спринт на 10 км. Днес българинът направи невероятно преследване и показа не само почти перфектна стрелба с повалени 19 от 20 мишени, но и отлично придвижване по трасето, като чисто бегово също бе сред най-бързите на пистата в италианския зимен център. Така Краси напредна с цели 17 позиции до 13-ото място в крайното класиране – на 2 мин. зад безгрешния на рубежа победител Емелиен Жаклен от Франция. Втори завърши норвежецът Йоханес Тингнес Бьо /2 грешки/, а призовата тройка затвори шампионът от спринта Александър Логинов от Русия /1 грешка/.
Класирането на Анев му дава големи шансове и за попадане в масовия старт в края на световното първенство. Преди това – в сряда, на 19 февруари, предстои и индивидуалната надпревара на 20 км.
Другите двама българи в днешното преследване – Владимир Илиев и Димитър Герджиков, завършиха съответно на 44-о и 52-о място.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*