Страхотен Краси Анев стана шести в света, трима българи в топ 15!

Самоковският биатлонист Красимир Анев постигна нов връх в кариерата си, след като днес завърши шести в спринта на 10 км на световното първенство в Хохфилцен, Австрия! 29-годишният състезател бе един от малцината участници, стреляли безгрешно във ветровитото време в провинция Тирол, и с време 24:00.09 мин. регистрира най-добрия си старт на световни шампионати.
Пред Краси завършиха само изненадващият първенец Бенедикт Дол от Германия, “сребърният” Йоханес Бьо от Норвегия, третият Мартен Фуркад /Франция/, американецът Лоуъл Бейли и чехът Ондрей Моравец. Зад Анев пък остана целият отбор на Русия, легендата Оле Ейнар Бьорндален и куп други знаменитости на един от най-вълнуващите зимни спортове.
Втората надпревара на форума, след смесената щафета в четвъртък, бе и една от най-силните в историята на българския биатлон. Антон Синапов се представи великолепно и с 10 точни изстрела на рубежа постигна нов личен рекорд в кариерата си – 11-о място! Владимир Илиев пък допусна две грешки в стрелбата, но с отлично бягане по трасето финишира 13-и! Всичко това означава, че родината ни има трима биатлонисти в топ 15 на спринтовата дисциплина в света!
Резултатите от днешната надпревара са и отлична предпоставка за нови успешни класирания на нашите спортисти в утрешното преследване на 12.5 км.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*