Строителството на новото депо приключва през юли

Изграждането на новото регионално депо за отпадъци продължава. До края на юли строителните работи трябва да приключат. Междувременно ще бъдат доставени машините и различните съоръжения. До 31 октомври обектът трябва да бъде завършен.
Вчера бе организирано посещение от Общината на подобно, работещо вече депо, в Добрич.
В същото време продължава и подписката на граждани за организиране на референдум за мястото на депото.
На 11 май в града ни се проведе и общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците, на което присъстваха кметът на Самоков Владимир Георгиев, който е и председател на сдружението, колегите му от Ихтиман и Костенец и упълномощен представител на градоначалника на Долна баня.
Зам.-кметът на Самоков Сия Шехтанова, която е и ръководител на проекта, е запознала присъстващите с извършеното до момента. Във връзка с предстоящото през тази година завършване на депото и въвеждането му в действие са били обсъдени възможните форми за неговата експлоатация – като общинско предприятие, чрез възлагане по Закона за обществените поръчки или чрез предоставянето му на концесия. Като най-подходящ е бил разискван вариантът депото да се управлява от общинско предприятие. То трябва да се създаде в скоро време, за да може да се организира бързо обучението на работниците.
На събранието са били взети и решения за прекратяване на сдружението и за започване на процедура за неговата ликвидация. Както информираха от Общината, предвижда се да бъде учредено ново сдружение, което да се регистрира по Закона за управление на отпадъците. Във връзка с това е бил представен и проект за устав на сдружението. До края на седмицата документацията трябва да бъде внесена за вписване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*