Сувенирите на Йорданка Вардарова омагьосаха публиката в Младежкия дом

Йорданка Вардарова, собственичка на магазин за сувенири, стана на 31 януари първият за годината „Събеседник по желание” на едноименния клуб към Младежкия дом.
Йорданка отговори с удоволствие на многобройните въпроси, които домакините зададоха чрез Миролюба Ташова. Започнала да се занимава със сувенири от преди около три години. Увлякла се в това изкуство покрай своя близка от столицата. Отишла веднага в арт магазин и си накупила материали. После, особено в началото, навлизала в тънкостите на професията и чрез интернет.
Много й помагат синът и съпругът. Самата тя посещава изложби, изложения, откъдето също има какво да „купи”, за да се усъвършенства в това специфично изкуство. В магазина си /на гърба на Военния клуб – ДНА/ предлага изделия и на други автори. Разнообразието, по думите й, помага.
„Удоволствие е за мен, когато клиентът искрено се радва на това, което предлагам, дори по някаква причина и нищо да не купи”, сподели събеседничката. Не й харесва, че някои просто купуват подаръци, защото така трябва, без самите те да им се зарадват и да ги оценят.
„Намерете своето „Аз” в живота и се радвайте на всеки миг в него”, пожела Вардарова на своите почитатели в специалната книга на клуба. За себе си тя си пожела да е жива и здрава и да продължи и занапред със своите интересни занимания. Йорданка не изключи възможността да организира в бъдеще в града ни и своя изложба.
Своеобразна мини изложба пък – с оригинални икони, чинии, чаши и други изделия, подредени от майсторката в самата зала, предизвика интереса на присъстващите млади хора.
Гостенката бе сърдечно поздравена и от отговорничката на Младежкия дом Латинка Щъркелова, която със заразителния си ентусиазъм допринесе за уюта и хубавата атмосфера в залата.
Приятният и полезен следобед продължи с ритмичните зумба танци на Камелия Виденова и Весела Маринова от зумба групата с ръководител Яна Василева и с темпераментните изпълнения на Мария-Анджела Красимирова от „Дарлинг денс” към Младежкия дом. Умиление предизвика с гастрола си на сцената ненавършилият 4 годинки Николай Спасов. Вълнуващ финал на изявата пък сложи брейкърът Любослав Зашев от ОУ „Христо Максимов”, бурно приветстван от своите съученици от публиката. Сред нея пък беше и Люба Кленова, зам.-кмет на общината.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*