Супер Краси Анев се завърна с гръм и трясък в Световната купа с 10-о място в Руполдинг

Спортист № 1 на Самоков за 2017 година Красимир Анев се завърна по прекрасен начин в състезанията за Световната купа по биатлон. 30-годишният ни съгражданин завърши на изключително престижното десето място индивидуалната надпревара на 20 км, състояла се по-рано днес в немския зимен център Руполдинг.
Краси направи страхотно състезание и само може да съжалява, че не изравни върховото си постижение отпреди три години, когато завърши четвърти в масовия старт в Оберхоф. Анев се движеше именно на четвъртата позиция до последната четвърта стрелба. Той повали 19 от 20-те мишени, но допусна грешка в последния си 20-и изстрел на рубежа и това го лиши от още по-предно класиране.
Въпреки това двуседмичният високопланински лагер на Белмекен, заради който Красимир и неговият треньор Георги Фъртунов пропуснаха миналия кръг в Оберхоф, им се отплати по най-добрия начин с класиране на състезателя в топ 10.
Победител във втория индивидуален старт за сезона стана лидерът за Световната купа Мартен Фуркад от Франция. Среброто отиде при безгрешния стрелец от Чехия Ондрей Моравец, а с бронза се окичи норвежецът Йоханес Тингнес Бьо.
Петият кръг от календара за Световната купа продължава с щафетата на 4х7.5 км в петък и с масовия старт на 15 км в неделя.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*