Събарят недостроената сграда на пресечката на „Искър” и „Македония”

Издадена е заповед на кмета на общината и в едномесечен срок ще бъде премахната недовършената жилищна кооперация на ъгъла на булевард “Искър” и ул. „Македония”. Сградата е в сегашния си неугледен вид вече повече от 20 години поради съдебни спорове за собствеността и неведнъж е предизвиквала недоволството на обществеността.
Заповедта за събаряне ще бъде връчена на фирма „Бекастрой”, казаха от общинската администрация на 9 ноември. Тази фирма е сключила договор с Общината за извършване на подобен род дейности.
Междувременно стана ясно, че през тази година са съборени общо четири опасни сгради в различни райони на града ни. Акциите се предприемат след проверки от специална общинска комисия, включително по сигнали на граждани. Преди всичко става въпрос за постройки, които са стари, износени, загрозяват градската среда и са опасни за здравето и дори за живота на гражданите, тъй като има опасност сами да се срутят. Въз основа на преценката на комисията кметът издава заповед с предписание дали въпросната постройка да се премахне или да се ремонтира и обезопаси.
Предстои да бъдат съборени в Самоков още няколко стари и опасни сгради. Една от тях е на бившето „Химическо чистене”, зад някогашната градска баня. Тази постройка се саморазрушава, пропаднали са покрив, стълби, стари дървени греди. Тъй като се намира на самия тротоар, реална е опасността да пострадат при самосрутване нищо неподозиращи случайни минувачи. Според издадената общинска заповед част от сградата трябва да се премахне, а осталата част да бъде ремонтирана.
Ще бъде премахната и рушаща се сграда на ул. “Абаджийска”, която е собственост на частни наследници и на Общината.
Още 7 стари и опасни постройки в града ни пък ще бъдат ремонтирани.
Заради лоша хигиена със заповед на кмета пускат кепенци временно и няколко заведения в Боровец.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*