Съдии спряха „Рилски” срещу „Лукойл Академик”

Върнън Тейлър. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Загубихме от шампионите като гости с 87:92, Тейлър отбеляза 36 точки

Скандали и нервни изблици белязаха баскетболното дерби между „Лукойл Академик” и „Рилски спортист” в последния кръг на елитната дивизия при мъжете.
Двубоят се състоя на 14 декември. Домакините от Правец измъкнаха победата по инфарктен начин в самия край на срещата (92:87) не и без помощта на съдиите, които първо не свириха нарисуван, както се казва, фаул за самоковци, а след това отсъдиха техническо нарушение на треньора Росен Барчовски за последвалата гневна реакция от негова страна.
„Реферите или не разбират правилата, или действат тенденциозно срещу нас”, изригна наставникът. „Винаги съм бил критичен към себе си, но сега съм абсолютно убеден, че ни порязаха. Най-далечният арбитър ми свири техническо, тъй като станах и реагирах на една голяма неправда”, допълни специалистът.
Бившият държавен селекционер похвали момчетата си, които, по думите му, са били по-добри в 39 от 40-те игрови минути на площадката.
„Ако искаме да побеждаваме такива отбори, трябва да подобрим защитата. В случая се старахме много, но Равънел бързо натрупа нарушения, а Ваклинов се контузи рано и останахме без високи хора под коша. Ако това не се беше случило, щяхме да бием. Тепърва ще играем по-силно и ще почнем да побеждаваме – в това съм абсолютно убеден”, обобщи предводителят на „Рилски”.
Нашите наистина могат да съжаляват за изпуснатата победа, тъй като в дълги периоди от мача водеха в резултата. Както се и очакваше, в титулярния състав място намери новото попълнение Уил Уокър. Американецът даде дежурните си 5 асистенции, но не можа да изпъкне особено с играта си.
Приятната изненада дойде от сънародника на Уили Върнън Тейлър, който избухна с 36 точки, 6 борби и 3 асистенции. Тейлър стори почти немислимото, реализирайки 13 от 16-те си стрелби под коша, а освен това записа 100-процентова успеваемост при изстрелите си от тройката (2/2) и при изпълнението на наказателни удари (4/4).
Днес, вторник, 17 декември, нашите момчета гостуват на „Муреш” в Румъния – в мач от от турнира „Еврочалъндж”, а след това им предстои още едно гостуване, вече във вътрешното първенство – на „Черноморец” в Бургас.

9 кръг, резултати
Спартак (Пл) – Черно море – 73:83
Черноморец – Левски – 65:85
Лукойл Ак. – Р. спортист – 92:87
Берое – Балкан – 83:90
Ямбол – почива

Класиране
1. Лукойл Ак. 7:1 15
2. Левски 6:2 14
3. Черно море 6:2 14
4. Балкан 6:2 14
5. Р. спортист 4:4 12
6. Ямбол 4:4 12
7. Спартак (Пл) 2:6 10
8. Берое 1:7 9
9. Черноморец 0:8 8

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*