Съученици събират пари за Димитър Лобутов

Поредица от начинания в Младежкия дом в помощ на петокласника от СОУ „Отец Паисий” Димитър Лобутов, който е с неприятната диагноза детски паралич, стартира във вторник, когато в дома гостуваха неговите съученици от 5-б клас. Децата бяха заедно с класната ръководителка Борислава Стефанова и педагогическата съветничка в училището Румяна Гамалова. Малчуганите закупиха подаръчни ръчно изработени накити и украшения от членовете на клуб „Арт палитра” към дома.
„Днес стартира нашият цикъл от благотворителни изяви, с които целим да помогнем на Митко и неговото семейство. Митко е на индивидуална форма на обучение и на първо време се нуждае от таблет за образователни цели”, сподели с присъстващите директорката на Младежкия дом Латинка Щъркелова. Тя добави, че участниците в клуб „Арт палитра” са сътворили 257 артикула за благотворителните изяви в помощ на Лобутов.
Професионалният рецитатор Върбан Василев развълнува присъстващите с изпълнение на Ботевата „Борба”. Музикален и танцов поздрав отправи пък зумба групата с ръководител Яна Василева, превъплътила се в пет Снежанки и самия Дядо Коледа.
„Митко е много будно и умно момче и ние ще направим каквото е нужно”, заяви класната Стефанова. Тя допълни, че съучениците много ще му помагат. Някои от тях членуват и в клуб „Добро сърце” към училището, където се възпитават на милосърдие.
Благотворителните инициативи продължават утре, 16 декември, от 10.30 ч., когато гости на Младежкия дом ще бъдат четвъртокласници с ръководител Виолета Никова от НУ „Станислав Доспевски”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*