С водосвет на минус 3 градуса откриха корекцията на Боклуджа

„Резултатите от работата по проекта отдавна вече ги виждаме. Нямаме никакви забележки за работата на изпълнителите, които са се справили безупречно със задълженията си. Нека си пожелаем през следващата година да имаме повече спечелени проекти” – с тези думи кметът Владимир Георгиев преряза заедно с изпълнителния директор на „Бекастрой” ЕАД Цветанка Пашова лентата на корекцията на Боклуджа в долното й течение, в северната част на града ни.
Тържеството се състоя на 19 декември при моста на околовръстното шосе, където свършва 1-километровата отсечка на най-новата и последна канализация на реката.
Отец Георги Николов отслужи водосвет и благослови обекта и присъстващите, сред които бяха и председателката на Общинския съвет Ирена Коцева, заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, членове на екипа по проекта, представители на предприятието-изпълнител. Г-жа Коцева лисна менче с вода за късмет, а на края всички опитаха от традиционната питка, омесена специално за случая.
Канализацията на р. Боклуджа, съгласно проекта, е с дължина 962 м – от моста на ул. „Христо Максимов” до околовръстния път. По този начин се предотвратява риска от наводнения в Седми квартал, а и се допринася за по-добрия вид на градската среда в района на комплекс „Възраждане” и самия Седми квартал.
Стойността на проекта е 1 047 000 лв., като 5 % от тази сума /52 хил. лв./ осигурява община Самоков. Като цяло проектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие /2007-2013/ на ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Евгения Попова

Можете да харесате

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment

*