С концерт приключи дейността по проект за образователна интеграция

Концерт във Военния клуб /ДНА/ на 14 ноември беляза финала на работата по проект „Отвъд различията – насърчаване на толерантността и разнообразието чрез интегрирано образование за най-малките”.
В продължение на една година в изпълнение на проекта активно е работило сдружение „Романи Бах” с председател Живка Иванова с партньорството на ЦДГ „Пролет” и ОДЗ „Звънче”. Основната цел е била да се подпомогне образователната интеграция и социалната реализация на 160 възпитаници на детски градини на възраст от 3 до 6 години.
В навечерието на концерта – от 10 до 14 ноември, е проведена Седмица на талантите. На самия ден пък бе изнесена пиеса, изложба бе подредена във фоайето на Военния клуб с пана, апликации и други изделия, изработени от самите деца. Участниците в различните клубове, работили по проекта – „Нашият свят”, „Екология”, „Театър”, „Гимнастика”, „Народни танци”, „Модерни танци”, „Таекуондо”, „Приложни изкуства” показаха наученото през изминалата година в присъствието на много родители, които се надпреварваха да снимат децата си. Малчуганите сътвориха и карнавално шествие със закупените по проекта театрални и карнавални костюми.
Самият проект е одобрен и осъществен по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси, схема „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*