Театър „Веселушко” гастролира в Тополовград

Самоковските актьори от театър „Веселушко” с режисьор Весела Колешанова към читалище „Любословие” ще участват в 21-ия международен фестивал на любителските комедийни театри, пантонима и сатира „Велко Кънев” в Тополовград. Фестивалът се провежда от 9 до 15 май. Нашите театрали ще представят постановката „Здравейте, аз съм ваш`та мама” от руския комедиограф Сергей Белов в събота, на 14 май, от 13.30 ч. в читалище „Св. св. Кирил и Методий” в града в Сакар.
Самото класиране за проявата е голям успех, тъй като повече от 50 театрални състава от страната и чужбина са подали заявка за участие, като само 10 български, включително самоковският, и 7 чужди спектакъла са одобрени. Желаещите са изпратили 30-минутен видеоклип от съответната постановка до организаторите, които са осъществили предварителния подбор.
„Тополовградската сцена е по-различна от тази в Младежкия дом, където играхме по-рано през годината и това ще ни лиши от някои елементи на постановката. Надявам се обаче да преустроим по подходящ начин играта си и да отговорим на изискванията на тамошната публика”, заяви в навечерието на престижното участие на „Веселушко” В. Колешанова.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*