Теодора Динева вкара 13 точки на Румъния в контрола

Теодора Динева

Една от най-перспективните състезателки на женския тим на “Рилски спортист” – Теодора Динева, блесна и в националния отбор до 20 години.
“Трикольорките” надиграха със 72:41 състава на Румъния в контролна среща в столицата, а родената в Дупница баскетболистка влезе като резерва и избухна с 13 точки /включително 3 тройки/, 5 асистенции и 2 борби за 16 минути на игралното поле. Така Динева се превърна в най-резултатната състезателка на състава ни.
Интрига в двубоя на практика нямаше, тъй като домакините наложиха тотално преимущество още от самото начало. Българките вкараха първите 17 точки в мача, а първият кош за северните ни съседки дойде едва в 8-ата минута на спаринга.
Полувремето завърши при резултат 41:15. В третия и в четвъртия период нашите момичета продължиха с убедителните си изяви.
В проверката с румънките 7 минути записа и друга състезателка на “Рилски” – Николета Бандрова. Тя не можа да се разпише, но се пребори за 3 топки в подкошието.
Мария Балабанова от “Рилски спортист” пък започна в стартовия състав на 18-годишните националки в контролата им с връстничките от Румъния. Българките паднаха с 51:58, а Балабанова се отличи с актив от 10 точки и 3 борби. Повече точки от нея постигна единствено съотборничката й Габриела Николова – 17.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*