Тери Смит в идеалния отбор на кръга, повежда нашите срещу „Ямбол”

Тери Смит

Четвъртата поредна победа на „Рилски спортист” в първенството /100:83 над „Черно море” в последния кръг/ донесе признание за един от лидерите на тима през този сезон – привлечения преди началото на шампионата от швейцарското първенство американец Тери Смит.
Янкито попадна в идеалната петица на кръга в Националната баскетболна лига заедно с Йордан Бозов от „Балкан”, Чавдар Костов /„Левски”/, Неманя Милошевич /„Ямбол”/ и Дарил Уоткинс /„Лукойл Академик”/.
Активът на Смит в сблъсъка с варненци бе впечатляващ: 22 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 отнета топка. Гардът извади отлична успеваемост от средно разстояние – 85 % /6 от 7/, мушна 2 зрелищни тройки и показа, че е сред най-стойностните трансфери в „Рилски” през последните години.
Тери Смит се изкачи и в класацията за най-резултатен баскетболист в първенството. Той вече е 4-и в подреждането със средно 18.3 отбелязани точки на мач, като по този начин измести от четворката съотборника си Христо Захариев, който в момента е 5-и с 18.2 реализирани точки.
В петък, на 8 февруари, нашите излизат срещу „Ямбол” в дербито на 16-ия кръг на НБЛ. Двубоят в зала „Диана” е с начален час 18.00, а водещият букмейкър Sportingbet дава почти равни шансове за победа на двата отбора.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*