Това ли е най-подходящото място за понеделнишкия пазар?

Дали сегашното място на понеделнишкия пазар – срещу болницата, до паркинга на здравното заведение, е най-правилното му местоположение? В понеделниците паркингът е зает предимно от автомобили на продавачи-прекупвачи, а се знае, че след почивните дни много хора имат нужда да се обърнат за съвет и помощ към личните си лекари. Освен неудобството с паркинга пешеходната алея също става неизползваема, да не говорим и за състоянието на терена – без настилка и с много прах…
Като временно пребиваваща в града се опитвам да избягвам посещенията в поликлиниката в тези дни, но не всеки път това е възможно, особено ако човек е като мен – с две малки деца. И броенето до десет не помага, за да се успокои човек…
Освен това, ако преди години на пазара са идвали предимно занаятчии с техните стоки, то сега това не може да се доближи до представите ми за пазар, основно продавачите са прекупвачи, а от колите им непрекъснато се лее чалга.
Мисля си, че жителите на вашия чудесен град са притъпили някои свои сетива /в никакъв случай умишлено/, но на нас – гостите, това ни прави впечатление. Надявам се общинската управа да помисли за по-добро местоположение на този пазар.

Рада Грозева

Бележка на редакцията. През последните десетина години сегашното местоположение на понеделнишкия пазар е трето поред – първо бе на терена на построената впоследствие зала „Самоков”, след това прииждащите търговци отваряха сергиите си в самия център на града ни, където още повече усложняваха и без това трудната за пешеходци и автомобилисти пътна обстановка.
Проблемът, явно сложен, се обсъжда и на няколко заседания на Общинския съвет.
Независимо от това, въпросът може би отново трябва да се разгледа. Понеделникът специално в тази зона – край болницата /въпреки че е традиционен пазарен ден/ е допълнително натоварен. Но най-големият препъникамък е все пак за мястото на този пазар. Засега оставяме настрани становищата на някои, които въобще поставят под въпрос необходимостта от подобно тържище. Но специално за мястото би могло още веднъж да се промисли.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*