Триумф за боркините на „Рилски спортист” на държавното първенство

Състезателките на клуб „Рилски спортист” спечелиха 3 от 9-те категории и се окичиха с общо 5 медала на държавното първенство по борба за момичета, състояло се на 25 и 26 февруари в Стара Загора. Така нашите представителки триумфираха категорично и във виртуалното отборно класиране на проявата за радост на своите треньори – баща и дъщеря Кашинови – Николай и Александрина.
Изцяло самоковски финал беляза схватките в категория до 50 кг. Тук Стефани Лазарова се окичи със златния медал, а на финала трябваше да се изправи срещу добрата си приятелка и съотборничка в самоковския клуб Антония Боринарова.
Наталия Тасева също стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка с отличните си изяви в категория до 70 кг. На финала нашето момиче сломи съпротивата на Жанина Петкова от „Славия” (София). Шеста пък завърши Габриела Христова.
Най-голям успех все пак постигна шампионката при 62-килограмовите боркини Габриела Сичанова. Талантливата ни състезателка победи на финала още една представителка на столичния „Славия” – Велизара Никифорова. С цялостното си представяне Габи заслужи приза за най-технична състезателка в целия шампионат! Иначе на седмо място в същата категория се класира Мария Кашъмова.
Със сребърен медал от Стара Загора пък се завърна Илинка Стефанова, която се бори достойно, но загуби финала в категория до 58 кг от представителката на разградския клуб „Лютфи Ахмедов” Ягмур Шен.
По същото време и на същото място се състоя и републиканското първенство за кадетки, където „Рилски спортист” бе представен от три състезателки.
Най-добре от тях се изяви Десислава Иванова, която се пребори за сребърното отличие в категория до 57 кг. Силите на нашето момиче не й стигнаха, за да пречупи на финала Галина Стоянова от сливенския тим на бившата световна шампионка Станка Златева.
Съотборничките на Иванова – Николета Евтимова и Еленита Ангелова, не успяха да повторят успехите на Деси и отпаднаха в началото на елиминационните схватки в категория до 61 кг.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*