Три медала за самоковските скиори от слалома за купа „Пиба“

Един сребърен и два бронзови медала спечелиха младите самоковски скиори от слалома за купа „Пиба“, който се състоя на 15 март на писта „Мартинови бараки 4“ в Боровец и бе валиден за класирането на Международната федерация по ски (ФИС).
Георги Ковачки се изкачи с една позиция спрямо третото си място в първия старт и заслужи сребърното отличие при момчетата до 16-годишна възраст. Алпиецът на клуб „Боровец“ заемаше четвърто място след първия манш, но даде първо време във втория и се изкачи до второто място в крайното класиране в общо време от 1:33.83 мин. Шести резултат тук постигна Александър Марков, а извън топ 10 останаха неговите съотборници в „Чамкория“ Владимир Атанасов и Денислав Вакарелски.
Димитър Божков също се изкачи с една позиция от гигантския слалом до третото място в слалома и завоюва бронзовия медал при момчетата до 14-годишна възраст. Състезателят на „Рилец“ завърши с общо време от 1:37.31 мин. двата манша и напълно заслужено се качи на почетната стълбичка. Георги Коцов и Мартин Владимиров от „Чамкория“ пък не успяха да влязат в топ 10.
Кристина Рангелова също заслужи бронзов медал от слалома при момичетата до 14-годишна възраст. Скиорката на „Рилец“ бе четвърта след първия манш, но със силно каране във втория се изкачи с една позиция. Рангелова изпревари в спора за бронза Алекс Чалина от „Чамкория“, която трябваше да се примири с четвъртото място.
В последната възрастова група на състезанието – момичета до 16 г., Косара Гущерова и Ивана Василева от „Боровец“ заеха съответно 8-о и 11-о място.
В международната проява участваха над 110 млади скиори от Румъния, Гърция, Кипър, Северна Македония и България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*