Три пункта за метали работят незаконно, спират ги

Общо три пункта за метали в града ни работят нелегално, показа специализирана проверка, осъществена съвместно от служители на Областната дирекция на МВР, РУП-Самоков и Регионалната инспекция по околната среда и водите.
Разпоредено е незабавно тези три пункта да прекратят дейността си, казаха от полицейското управление в града ни на 18 юни.
И в трите случая били констатирани нарушения при прилагането на Закона за управление на отпадъците. Извършвала се търговска дейност с черни и цветни метали без необходимия лиценз.
На площадката, собственост на И. Я. /61 г./, били установени около 4 тона скрап. Други 6 тона отлежавали в обекта на Л. Д. /55 г./. Собственичката на третия пункт Р. П. /55 г./ не разполагала с разрешително от Регионалната инспекция по околната среда и водите за съответната дейност, а количеството на металните отпадъци там дори достигало 8 тона.
За установените груби нарушения на собствениците са съставени протоколи, дадени са им и предписания за незабавно прекратяване на търговската дейност с метали, както и за спиране на третирането и разглобяването на излезли от употреба моторни превозни средства. На собствениците е наредено да почистят площадките от отпадъци, като предоставят в Регионалната инспекция в София документи, че са предали наличния скрап на лицензирани фирми.
Нарушителите ще бъдат наказани по административен ред.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*