Три стъпки за по-добра България: работа, доходи, сигурност!

Избори – 2013

ДСБ – единствената реална дясна политическа сила

Кандидатите за народни представители от Демократи за силна България и Български демократичен форум подготвят проектозакон от регионално значение, свързан с преференции за планинските райони

Разговор с Васил Зашкев, председател на ДСБ в Самоков и кандидат-депутат

– Твърдите, че ДСБ е единствената реална дясна политическа сила. Какви са аргументите Ви?
– Основният ми аргумент е, че по времето на управлението на ГЕРБ, колкото и клиширано вече да звучи, дребният и среден бизнес бе смачкан. 120 хил. фирми фалираха. Администрацията в публичния сектор в сравнение с управлението на Иван Костов стана над два пъти по-голяма. От 57 хил. човека по времето на правителството на Костов нарасна на 123 хил. в момента.
ДСБ в своята програма единствено предлага реално изпълними неща, а именно – чрез данъчни облекчения да се открият реални работни места. Единствената реална дясна политическа партия сме и защото ние никога не заявяваме, че държавата ще разкрива работни места, защото държавата не е работодател. Ако държавата открие работни места, тя увеличава данъчната администрация, чиновниците. Градивната сила са тези 500 хил. българи, които са динамичната част на обществото. Убедени сме, че тяхната активност може да извади България от кризата.
– Нека видим нещата на местна почва…
– Ами примерът, който имаме в Самоков, е трагичен. Официалната безработица е около 20 %, а на практика безработните са много повече. Липсата на перспектива, особено сред младите хора, е един от големите проблеми на нашия регион.
– Тук и без това живеем при по-сурови условия…
– Именно затова в момента с останалите колеги от листата, основно с водача – Веселин Запрянов, се запознаваме с опита, който има в някои страни – планинските региони да ползват преференции за решаването на важни битови проблеми. Има практика в други страни да се ползват в такъв случай данъчни облекчения. Ние работим и ще внесем проектозакон, чрез прилагане на който да се намалят разходите за отопление на всички жители на нашата община. Защото едни са разходите за отопление, да речем, в Петрич, съвсем други – в планинските райони и в частност в нашата община.
Тук искам да задам въпроса на останалите кандидати за народни представители – какво предвиждат в своите програми за развитие на региона, тъй като парламентът е законодателен орган. Искам да напомня, че в последните два парламента имаше народни представители от нашия град /от БСП и от ГЕРБ/, които за съжаление не запомнихме с нищо.
– Какво ще кажете в заключение?
– Доказано е, че мнозинството от хората по време на избори се поддават на емоциите, а не на разума. Номерът на бюлетината на разума е 27!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

2Comments

Add yours
  1. 1
    Мистър

    Ха ха ха Васко Чачи ще ми вдигне стандарта на живот….смЕх

  2. 2
    Borislav

    Kak ще ми вдигнеte стандарта на живот kato njmam AMA nikakva SIGURNOST , Zakonnost i Nadejdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

+ Leave a Comment

*