Тротоарът на ул. “Преспа” ще се прави

Отговор и коментар по писмо

По повод на читателското писмо “Тротоар на главна улица стана исторически…” /в. “Приятел”, бр. 73 от 25 септември т. г./ лично кметът Владимир Георгиев отговори, че ще се търсят финансови възможности работата да бъде свършена. Ще се разчита на допълнителни източници, в т. ч. на сумите, плащани за т. нар. тротоарно право.
В случая става въпрос за направата на тротоара на главната улица в “Самоково” – “Преспа”, в участъка от супермаркет “Европа” до “Широкото” /от западната страна на платното/. През миналата година улицата бе преасфалтирана, но тротоарът бе разбит и след това остана неремонтиран. Той и без това е тесен. Ходенето по него сега е почти невъзможно. Вече има няколко случая, когато възрастни и деца падат на тези места и се нараняват. Положението се усложнява още повече от изключително оживеното движение по тази основна улица в най-многолюдния квартал на града ни.
Въпросът за направата на този тротоар се повдига в нашия вестник вече неколкократно. Отначало от Общината казваха, че обектът не е предвиден в списъка с капиталови разходи за тази година. Затова е добре сега, че се появява по проблема своеобразна светлина в тунела. Остава обаче най-трудното – обещаното да се осъществи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*