Туристи от Костинброд ни гостуваха

Разкошен ден си подариха взаимно представителите на клуба на туристите-ветерани към дружество „Рилски турист” и гостите им от костинбродското туристическо дружество „Люляк”.
Рано сутринта на 28 юли пред Голямата чешма спря автобус с 47 мъже, жени и деца от Костинброд, някои от които и инвалиди. Те бяха сърдечно посрещнати от семейство Караджичкови и от Невенка Виденова.
Първоначално домакините ги заведоха в музея. После по пътя за Боровец Йорданка Караджичкова им разказа за настоящето и забележителностите на Самоков.
В курорта една част от групата пое с кабинковия лифт към Мусала, а останалите разгледаха с интерес парка и картинната галерия в двореца “Царска Бистрица”.
На обяда в хижа „Шумнатица” трапезата бе от пъстра по-пъстра. Гостите си носеха ядене, самоковските туристи се бяха погрижили за сладките лакомства, а стопаните на хижата пък почерпиха всички с чай и кафе.
После двете групи се събраха отново и потеглиха обратно за Самоков, където с голям интерес разгледаха Бельова черква. Гостите не спряха да разговарят за видяното, за наученото, за хората, с които са се срещнали…
Групата бе ръководена от председателката на “Люляк”, която е и учителка по география. Така бе върната и визитата на самоковските туристи, посетили през пролетта Костинброд.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*