Турнири по шахмат и тенис на маса предстоят

Снимка: архив

В края на октомври, в чест на Деня на народните будители, в града ни ще се организират турнири по шахмат и тенис на маса за купа „Самоков”.
Турнирът по шах за юноши и девойки ще се състои на 28 и 29 октомври – понеделник и вторник, от 15 ч. Надпреварата при мъжете и жените пък ще бъде на 30 и 31 октомври от 16 ч.
Контролата е 15 минути на състезател, като ще се играе по „швейцарската” система в 5 кръга или всеки срещу всеки – според броя на участниците.
Турнирът по тенис на маса за младежи и девойки ще се проведе на 27 октомври, неделя, от 10,30 ч. в Младежкия дом. Мъжете и жените ще се състезават също в Младежкия дом на самия 1 ноември, петък, от 10,30 ч. Ще се играе до две победи от три гейма, като геймът е от 11 точки.
Класиралите се на първите места в различните дисциплини и групи ще получат купи, а на второ и трето място – плакети.
Специални награди са предвидени за най-възрастните и най-младите участници, както и за най-добре представилите се жени и девойки.
За организацията на турнирите съдействие на шах-клуб „Рилски спортист” и на „Тенис клуб-365 – 2010 – Самоков” ще окажат софийският Ротари клуб – Център и фирма „Си Комерсиал”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*