Уточниха кой какво ще прави, за да има Клисура чиста вода

Кога най-после многострадална Клисура ще има чиста питейна вода? Това може да стане и скоро, ако се изпълнят бързо задачите, които си разпределиха във връзка с проблема Общината и „ВиК София”.
Както е известно, през м. г. от Общината бе направен сондаж край Клисура, за да се осигури качествена и с по-висок дебит питейна вода за селото. Но за да започне работа новото водохващане от „ВиК” трябва да направят съответните постъпки пред ЧЕЗ за електрозахранване на обекта. Междувременно ще бъдат закупени помпа и необходимите тръби, както и кабели за свързване към електрическата мрежа. След изпълнението на тези задачи и свързването на сондажа с резервоара новото водохващане ще може да започне са функционира. Според запознати дебитът на новия водоизточник е достатъчен да задоволи потребностите на селото.
Въпросът бе обсъден на 30 септември на среща на кмета Владимир Георгиев с управителя на областното „ВиК” инж. Никола Нитов. В срещата участваха и кметът на Клисура Елена Симонова, управителят на самоковското „ВиК” инж. Венци Тодоров, специалисти от столицата и от Общината.
В Клисура осигуряването на чиста и в достатъчно количество питейна вода е проблем номер едно. Неколкократно през последните години местните жители организираха събрания и протестни акции, събираха подписки, въпросът бе повдигнат и в пресата. Имаше дори намерения за блокиране на пътя за Дупница, който минава през самия център на селото. Сега надеждите са, че уточнените задачи по отношение на новото водохващане ще бъдат поети и изпълнени колкото се може по-бързо.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*