Утре честваме Йордановден, смелчаци вадят кръста в много села от общината

Архиерейско наместничество – Самоков и Община Самоков ви канят на Богоявленски ритуал на 6 януари /събота/ от 11.30 ч. на горния мост на река Искър.

x x x

Манастир “Света Троица” – Аязмото в село Говедарци Ви кани на 06.01.2017 г. от:
9 ч. – утринна света литургия
10.30 ч. – водосвет
11 ч. – вадене на кръста от река Искър

х х х

Черковното настоятелство към храм “Св. Теодор Тирон” в Драгушиново и кметството в Драгушиново канят жителите на селото и неговите гости за традиционното честване на големия православен християнски празник Богоявление – Йордановден на 6 януари 2018 г. от 11 часа, на западния бряг на река Искър /до моста на Драгушиново/.
Добре дошли!

х х х

Кметството в село Продановци ви кани на 6 януари, събота, от 13.30 ч. на реката “при конопищата” за честването на Богоявление. Кръстът ще бъде осветен от свещ. Михаил. За победителя, извадил кръста от водата, има награда от 50 лв.

х х х

Кметството в село Рельово кани всички на 6 януари да отпразнуваме Богоявление с традиционното хвърляне на кръст. В програмата – греяно вино и музика. Начало – 11 ч., на моста откъм Самоков. Заповядайте!

х х х

Кметството в Бели Искър и читалище “Стойне Ангелов” организират водосвет по случай Богоявление – Йордановден, в параклиса на центъра на Бели Искър от 12:30ч. Каним всички жители и гости на селото да присъстват на празника.

х х х

Празнична програма и почитане на ритуала Топеница ще бъде организиран още в Радуил и в други села от община Самоков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*