Учениците от „Станислав Доспевски” – най-бързи, смели и ловки (снимки)

Победителите

Малчугани от пет училища се включиха в щафетните игри „Бързи, смели, ловки” по случай Националния ден на спортиста и Международния ден на предизвикателството /17 май/. Състезанието бе на 15 май в СУ „Никола Велчев”.
Подкрепяни неистово от съученици, препълнили залата, участниците се раздадоха докрай на паркета. След четирите отборни игри първи се класира тимът на НУ „Станислав Доспевски” със 73 точки. С 3 т. по-малко втори се наредиха учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Трети завърши съставът на ОУ „Димчо Дебелянов” /Говедарци/ с 69 т. Следващите места заеха отборите на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и НУ „Д-р Петър Берон”.
За тимовете бяха осигурени и награди – волейболни топки, връчени им лично от кмета Владимир Георгиев. Той призна, че е израснал с подобни състезания в училище и пожела такива спортни празници да има по-често. Сред присъстващите бе и зам.-кметът и дългогодишен спортен деятел Васил Сайменов.
В поздравителния си адрес председателката на постоянната комисия по образование, култура, младежки дейности и спорт в Общинския съвет Гиргина Рангочева запозна присъстващите с историята на двата празника и пожела на учениците да превърнат спорта в ежедневна потребност. Специален поздрав към всички бяха пленителните изпълнения на състезателките от клуба по аеробика „Самоков” Никол Драганова и Лидия Ангелова.
Под звуците на химна тържествено бе внесен родният трибагреник. Водеща на тържеството бе Камелия Асенова, а организатори – Общината и НУ „Ст. Доспевски”. Изпълненията на спортистите бяха оценявани от треньори към Ученическата спортна школа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*