Ученици от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” подредиха изложба в училището си

Ученици с ръководители Елена Гривева и Анна Белишка от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, работещи по проект „Твоят час”, подредиха във фоайето на училището на 31 май изложба с рисунки, стъклопис и играчки от нетъкан текстил.
„Творбите са израз на мечтите ни за спокойно и щастливо детство”, възкликнаха малките художници и добавиха, че възприемат часовете по изобразително изкуство като територия за творческа изява. Те заявиха, че работят все по-добре с акварел, темпера, сух и маслен пастел, от което се раждат различни по вид и жанр рисунки. Експозицията бе открита от директорката Ирена Коцева, която изтъкна, че творчеството е начин да се отърсим от всекидневието и отново да намерим себе си в трудни моменти. Зрителите – ученици и приятели на любителите на четката, ще могат да гласуват за любимите си рисунки, като така ще определят и носителя на наградата на публиката.
За успехите на учениците от школото свидетелстват и наградите им от общински, национални и международни прояви. Призове през годината са заслужили Йордан Витанов и Мерилин Радославова от 4 клас, Моника Попова, Светослав Йосифов, Георги Аврамски, Ивана Александрова от 6 клас и седмокласниците Боби Занев, Вяра Церовска, Виктория Паунова и Радина Огнянова. Представители на школото са получили отличия и от арт-конкурса „Малък Битолски Монмартър” в Македония.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*