Ученици от ПТГ “Н. Вапцаров” участваха в Лидерска академия по проект “Дай старт на успеха”

Ученици от ПТГ “Никола Вапцаров” участваха в заключителния етап на проекта „Дай старт на успеха“ на „Джуниър Ачийвмънт” и „Coca Cola HBC Bulgaria”.
Проектът стартира преди 6 месеца със съдействието на директора на училището Георги Велев и с участието на около 80 ученици. След упорита работа и няколко селекции Михаела Методиева, Ася Георгиева, Зорница Иванова от XI-в и Валентина Иванова от XII-в клас спечелиха правото на участие в „Лидерската академия”, състояла се от 10 до 12 октомври в София.
В централния офис на „Coca Cola HBC” младежите се срещнаха с част от мениджърския екип, слушаха лекции, участваха в ролеви игри и обсъждаха възможностите за кариерно развитие. В завода на фирмата в Костинброд учениците разгледаха производствената и складовата база и се срещнаха с главния мениджър. Част от ръководителите на отдели са започнали професионалния си път от най-ниското стъпало и с труд, обучение и желание са постигнали успех в кариерата.
Младите хора участваха и в начинанието „Мениджър за един ден“. В централния офис на „Coca Cola” те бяха мениджъри в отделите „Човешки ресурси”, „Маркетинг” и „Връзки с обществеността”. Впечатление им направи нетрадиционната, иновативна среда, с кътчета за творчество. Чести връзки имаше с централния офис в Австрия, постоянно се обсъждаха и стартираха нови проекти.
В присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, зам.-министъра на образованието и науката Таня Михайлова и представители на много фирми, включили се в инициативата, проектът „Дай старт на успеха“ бе закрит. Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт България”, поздрави участниците и обяви, че от 2018 г. проектът става международен. Почетен плакет от „Coca Cola HBC” и „Джуниър Ачийвмънт България” бе връчен на ПТГ ”Н. Вапцаров” като „училище – вдъхновител”. Преподавателката Биляна Стамова пък бе обявена за „учител – вдъхновител”. Пионерите в начинанието получиха сертификати и подаръци, а някои и предложения за стаж във фирмата. Подчертано бе, че резултатите идват, когато теорията и практиката вървят ръка за ръка.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*