Училище “Митрополит Авксентий Велешки” празнува

Снимка: архив`2011

“Благодаря за поканата да присъствам на празника. Завършил съм вашето училище, но сега съжалявам, че не съм ученик, след като присъствах на това тържество”, каза кметът Владимир Георгиев, поднасяйки поздравителен адрес и букет цветя на директорката на ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” Ирена Коцева.
И тази година колективът на училището поднесе на Самоков чудесен спектакъл, който бе кулминацията на тържествата по случай патронния празник на учебното заведение. Като истински артисти на 16 март в читалище-паметник “Отец Паисий” децата пееха, рецитираха, танцуваха. И всички изпълнения, като се започне от притчата, включена в приветствието на директорката, бяха подчинени на идеята за ролята на светлината, топлината и слънцето в нашия живот, за ролята на любовта между хората.
Проявеното трудолюбие в подготовката, ентусиазмът и желанието да покажат най-доброто проличаха в изпълненията и на третокласници и четвъртокласници, на най-малката певица – Деяна Чаушева, на първокласничката Карина, на носителката на много награди – вокална група “Медени звънчета”, на квинтет “Китка”, на танцовата формация “Самодива”. Интересни бяха и изпълненията на “Арлекино” на петокласниците, изучаващи руски език, и песента на английската група четвъртокласници. Както и завършекът на концерта с общата песен “За децата по земята” и с искрящите фойерверки.
И затова не може да не възкликнеш заедно с участниците: “О, Слънце, изгрей, изплувай ти от мрака! Разлей си багрите хо цялата земя. И нека бъде празник, празник на Земята!”
Това бе и мотото на самото тържество. Освен кметът, гости бяха началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Христо Андреев, зам.-кметът Радослав Стойчев и много граждани.
В този ден отново пролича творчеството в изявите на училището. В подготовката на концерта са взели участие много ученици и учители, като особено голяма е заслугата на сценаристите Елисавета Оцетова и Елена Дамянова, както и на музикалната ръководителка Даниела Георгиева.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*