Учителят Михаил Михайлов: „БСП – защото харесвам смелите, умните, упоритите и действените хора“

Михаил Василев Михайлов, 28 г., учител в ПГ по туризъм – Самоков: „БСП – защото харесвам смелите, умните, упоритите и действените хора“

Много хора ме питат: „Защо БСП”?
Отговорът ми е много прост – харесвам смелите, умните, упоритите и действените хора. Член съм на БСП от 10 години и когато Владимир Георгиев и неговият екип ме поканиха да стана част от листата на кандидатите за общински съветници на БСП, не мислих много. Г-н Георгиев е човек, който винаги е подавал ръка на младите хора. Доказателство за това е младият му екип, служителите, работещи в Общината, както и листата с кандидатите за общински съветници.
Управлението на Самоков до голяма степен зависи от компетентните общински съветници. В нашата група има хора, които разбират от образование, здравеопазване, икономика и бизнес, градоустройство – все неща, които са безспорни показатели за нивото на една община, за качеството на живот, за израстване на достойно поколение, което ще поеме щафетата за бъдещото развитие на Самоков.
Като всеки гражданин на Самоков аз искам общината да се развива. А това се забелязва все по-осезателно през последните 4 години. Моят личен мотив да участвам в политиката е свързан с образованието и младите хора. Ние, учителите, трябва да избягаме от негативизма и да говорим за това, което правим добре и как можем да го развием още по-добре. Да покажем на младите хора, че доброто образование е най-добрата инвестиция, но изключително важно е да ги научим да бъдат достойни хора, личности. За целта трябва да върнем необходимото доверие и уважение към българския учител.
Ще работя за активно взаимодействие между училищата в община Самоков. В момента няма обмяна на опит и позитивна практика. Трябва да се работи и с родителите на учениците – те да бъдат съпричастни към живота и проблемите в училище. Качественото обучение също е изключително важен мотив. В образованието трябва да присъстват активно играта, работата в групи, дискусията, творческото мислене и решаването на спорове, забавлението. За да се постигне това е необходима устойчива учебна среда. Образованието е обществен ангажимент, чрез който всяко дете живее пълноценно и придобива допълнителни знания и умения. Качественото обучение спомага за израстването на детето като самостоятелно мислеща и социално отговорна личност.
Вярвам, че целите които си поставям, са реално постижими. Амбициран съм да работя за тях, за да ги постигна. Важно е младите хора да получат необходимата подкрепа, защото това е нашето бъдеще. Подкрепете ни с № 12 в бюлетината, защото аз и общинските съветници на БСП искаме да работим за Самоков!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*