Фестивал на приключенията събра стотици планинари в Боровец

Стотици ентусиазирани любители на планината участваха в първия Borovets Adventure Fest /Фестивал на приключенията в Боровец/, който се състоя на 20 и 21 юли в курорта. Мнозина гости на Боровец се включиха в предизвикателствата, които организаторите от фирма „Бороспорт“ и хотел „Рила“ бяха подготвили.
Най-голямо вълнение донесоха привързаните полети с балон. В събота и неделя стотици се качиха на балона и съзерцаваха от високо магията на Рила. 
Екипът на Borovets Mountain Bike Park се включи във феста с открити уроци, като показа на желаещите основни техники за планинско колоездене. Емоции предизвикаха туровете по семейното трасе и крос-кънтри трасето. С много старание и внимателно вслушване в съветите на инструкторите всички участници в екстремното спускане го завършиха успешно и дори споделиха, че са се запалили за нови приключения през лятото.
Единадесет отбора пък се включиха в семейната щафета по планинско колоездене. Родители и деца се състезаваха заедно на специалното трасе пред хотел „Рила“. Младите хора показаха завидни умения, а и спортсменски дух. Всички участници получиха подаръци от организаторите и техния партньор – „Bett’r“.
Екипът на Borovets Climbing & Mountaineering организира два уъркшопа по скално катерене, в което се включиха над 30 души. Те успяха да изкачат катерачния обект „Водохващането“, където бяха оформени четири маршрута – за начинаещи и за експерти. Мнозина от катерачите изпитаха за първи път подобни силни преживявания.
Десетки бяха и участниците в йога практиките. Упражненията в комбинация със свежия въздух и слънцето се оказаха много полезни.
След като направи първите си стъпки в скалното катерене в събота един от най-успешните блогъри за пътешествия у нас  – Ели Иванова от „Друми в думи“, представи своята първа книга „52 екопътеки за всеки“.
В неделя пък млади и възрастни премериха сили в състезанието по стрелба с лък, където освен ловкост е нужно и пределно съсредоточаване.  Призьорите заслужиха подаръци от „Бороспорт“ и партньорите – „Dragon Superfoods“ и „Bett’r“.
Малчуганите се забавляваха безплатно в събота в детския кът на открито „Бороландия“. В неделя пък десетки деца изминаха успешно трасетата на въжения град.
До 25 юли продължи голямата онлайн игра на Borovets Adventure Fest. Всички гости на курорта на 20 и 21 юли имаха възможност да се включат в нея, като на официалната страница на Боровец във Facebook My Borovets споделят снимка как се забавляват по време на фестивала. Няколко късметлии ще получат големите награди: лифт карта за съоръженията в Боровец за зимен сезон 2019/2020 или за летен сезон 2020 /по избор/, SUPERIOR нощувка в хотел „Рила”, ваучер, продукти на Dragon Superfoods.
Победителите в играта ще бъдат изтеглени на случаен принцип днес, 26 юли, петък, и обявени в сайта на Боровец www.borovets-bg.com и на страницата на курорта My Borovets.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*