Фотоизложба в Джамията ще бъде открита на 5 юли

„Фотографски експерименти“ – изложба под този надслов на Силвио Томов ще бъде открита на 5 юли 2022 г., вторник, от 18 ч. в Байракли джамия в Самоков. Ще бъде представен и фотографски албум.
Изложбата е историко-фотографска и представя различни техники, както позабравени процеси, така и нови, а също нестандартен експериментален поглед към фотографията като опит за най-пълно себеизразяване.
Зрителите ще могат да се насладят и на класически концерт на виртуозните изпълнители проф. Йосиф Радионов и Григорий Димовски.
Силвио Томов e магистър по нова и съвременна българска история и  докторант в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книгата „Щрихи от новата история на Самоков“. Има публикации в списанията „Българска наука“, „Минало“, „Времена“, „Анамнезис“, годишник на асоциация „Онгъл“ и Институт за изследване на изкуствата (БАН), както и в самоковската преса. Член е на литературния клуб „Димчо Дебелянов“ към читалище-паметник „Отец Паисий“. Завършил е курс по аналогова фотография. Автор е на  документални изложби за Иван Йончев и Петър Боев. Негова творба е класирана във финалната изложба към Националната награда по фотография „Анастас Карастоянов“ в 2021 г. Член е на Българския фотоклуб.
„За мен фотографията не е хоби, нито средство за запълване на времето, а начин на живот и определен тип мислене. Това, което я отличава от науката (например историята), която е моята първа страст, е липсата на ограничения и голямата свобода на изразяване. Аз не мога да снимам по задължение или по поръчка. Фотографията е импулс, настроение, чувство, преживяване“, сподели Томов в навечерието на изложбата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*