Футболистите на “Рилски спортист” с първа победа като гости

Първи успех далеч от дома извоюваха футболистите на “Рилски спортист”. На неутралния терен в столичния квартал “Драгалевци” на 24 октомври нашите момчета се справиха с новака в групата “Гранит”, побеждавайки го с 3:1. Срещата не се игра във Владая, тъй като домакините имат да изтърпяват сериозно наказание от БФС – 6 мача лишаване от домакинство.
С втората си поредна победа в дивизията самоковци се изкачиха на 10-ото място с актив от 15 точки, като само 1 пункт ги дели от седмия – “Ботев” (Ихтиман).
Двубоят тръгна зле за гостите, които се оказаха догонващи в резултата още в 17-ата мин. Пет минути преди почивката обаче Виктор Колев бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. 11-метровият наказателен удар майсторски бе превърнат в гол от Ивайло Захариев-Пиф.
През втората част играта бе видимо равностойна, преди в 76-ата мин. Динко Динев да се разпише с плътен шут отблизо след хубаво подаване на изигралия много силен мач Виктор Колев. Точка на спора сложи синът на Гонзо – Александър Иванов, оформил крайното 3:1 с отлична солова акция в 82-ата мин.
След края на срещата и двата отбора изразиха задоволството си от отличния терен и изобщо от обстановката в спортния комплекс в Драгалевци.
В следващия кръг “Р. спортист” приема друг новак в групата – “Левски” (Чепинци). Дуелът е в събота, на 31 октомври, от 14 ч. на ст. “Искър”.

12 кръг, резултати
“Марек” – “Пирин” (ГД) – 2:0
“Банско” – “Чавдар” (Е) – 0:5
“Гранит” – “Р. спортист” – 1:3
“Левски” (Ч) – “Перун” – 3:3
“Кюстендил” – “Велбъжд” – 3:0
“Ботев” (Ихт) – “Балкан” – 1:1
“Пирин” (Рз) – “Сл. герой” – 0:0
“Оборище” – “Надежда” – 4:0
“Беласица” – “Вихрен” – отл.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*