Футболистите от школата на Димчо Маринов с две трети места за купа „Южно Черно море”

Трите отбора от футболната школа на Димчо Маринов „Рилски спортист-Самоков” се завърнаха с две трети и едно шесто място от 10-ото юбилейно издание на надпреварата за купа „Южно Черно море”, състояла се от 19 до 30 август в Обзор и Бяла.
Най-добре се представиха футболистите от набор 2007, които разгромиха в групата си ЦСКА и „Розова долина” /Казанлък/ с по 4:0, а надделяха и над „Тича” /Варна/ с 2:1. Нашите момчета отстъпиха само на беларуския „Динамо” /Минск/ с 0:1. В спор за третото място самоковци победиха молдовския „Спарта” /Кишинев/ с 3:1.
Много добри впечатления с играта си оставиха и батковците, родени 2002-2003 г., които също стигнаха до бронзовите медали. Те надделяха над „Борислав” /Първомай/ с 3:1, завършиха наравно 1:1 с „Асеновец” /Асеновград/ и 0:0 с „Олимпик” /Варна/. Единствената им загуба нанесе друг варненски тим – „Черно море”, като след мача треньорът на „моряците” си хареса трима самоковски футболисти.
Най-малките състезатели на „Рилски” от набор 2009 г. записаха нулево равенство с „Монтана” и загубиха с 2:3 от домакините от „Черноморец” /Бяла/ и с 0:6 от узбекистанския „Спартак” /Ташкент/. В спор за петото място на турнира пък момчетата на Димчо Маринов бяха победени с 2:0 от молдовския „Буюкан” /Кишинев/.
Церемонията по награждаването на турнира се състоя на 30 август в амфитеатъра на Обзор.
Победителите при набори 2008 и 2009 – „Динамо” /Минск/ и „Спартак” /Ташкент/, придобиха правото да участват безплатно във вече превърналия се в традиция международен турнир „Боровец Самоков къп 2019”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*